Nieuws - Ripple werkt samen met Montenegro: wordt XRP een betaalmiddel?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple werkt samen met Montenegro: wordt XRP een betaalmiddel?

Ripple (XRP)
Stablecoin
Crypto-acceptatie
Ripple werkt samen met Montenegro: wordt XRP een betaalmiddel?

Om de financiële inclusie te verbeteren, werkt de Montenegrijnse regering samen met Ripple. Maakt XRP deel uit van de geplande stablecoin?

Tijdens een ontmoeting op Crypto Summit 2023 bespraken Ripple CEO Brad Garlinghouse en de Montenegrijnse premier Dritan Abazović de financiële toekomst van de Zuidoost-Europese natie.

Concreet zeiden ze: "We hebben toen gesproken over de ontwikkeling van een betalingsinfrastructuur die een grotere financiële toegankelijkheid en inclusie mogelijk kan maken. Montenegro staat open voor nieuwe waarden en investeringen." Dr. Abazović onthulde vervolgens dat Montenegro werkt aan een project voor een digitale stablecoin.

"In samenwerking met Ripple en de Centrale Bank zijn we een proefproject gestart om de eerste digitale munt of stablecoin voor Montenegro te bouwen", aldus de premier. Of de door Ripple uitgegeven cryptocurrency, XRP, deel zal uitmaken van de stablecoin pilot valt nog te bezien.

Ondertussen staat Ripple voor een tweesprong: een beslissing in zijn langlopende juridische strijd met de SEC wordt verwacht voor het einde van het jaar. De uitkomst van de precedentgevende zaak zal waarschijnlijk een impact hebben op toekomstige regelgeving in de cryptosector.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven