Nieuws - Ripple versus SEC: Wordt er in juni een beslissing genomen?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ripple versus SEC: Wordt er in juni een beslissing genomen?

Ripple (XRP)
Ontwikkelingen
Wet en regelgeving
Ripple versus SEC,: Wordt er in juni een beslissing genomen?

Voor het einde van het jaar wordt er een beslissing verwacht over de cryptocurrency XRP. Ripple CEO Brad Garlinghouse is er zeker van zijn zaak en beschuldigt de SEC van fraude.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwacht dat de lopende rechtszaak van zijn bedrijf met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort aan zijn einde komt. In een gesprek met CNBC op het World Economic Forum in Davos zei hij dat de uitspraak al in juni zou kunnen komen. Daartoe zouden beide partijen hun argumenten voor de US District Court "volledig uitgewerkt en volledig gepresenteerd" moeten hebben. Verder zij hij: "we verwachten zeker in 2023 een beslissing van een rechter. Je hebt het niet echt zelf in de hand wanneer een rechter zijn beslissingen uitspreekt. Maar ik ben er optimistisch over dat we daar ergens in de komende maanden zullen komen."

Kritiek op de SEC

De 51-jarige benadrukte ook het "gênante gedrag" van de SEC en bekritiseerde Ripple voor het feit dat ze door de toezichthouder was misleid. Voor de Ripple CEO zou een schikking alleen mogelijk zijn als duidelijk wordt gemaakt dat XRP niet als effect wordt gehanteerd. Of er over vijf maanden daadwerkelijk een definitief besluit wordt genomen, valt nog te bezien. De rechtszaak werd in december 2020 al aangespannen door de SEC, waarin de instantie beweert dat Ripple zijn XRP-token illegaal verkocht, als een ongeregistreerd effect.

De rechtszaak zal Ripple naar verwachting ongeveer 100 miljoen dollar kosten, zoals Garlinghouse vorig jaar al aangaf.  Tijdens de rechtszaak blijven beleggers achter XRP staan. Onlangs wist de XRP het op CoinShares af te leggen tegen BTC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven