Nieuws - Ripple vs. SEC: Securities and Exchange Commission dient opnieuw beroep in

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple vs. SEC: Securities and Exchange Commission dient opnieuw beroep in

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Ripple vs. SEC: Securities and Exchange Commission dient opnieuw beroep in

Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijven het oneens over de vraag of XRP een effect is of niet. Als gevolg daarvan heeft de SEC nu beroep aangetekend in het juridische geschil tegen Ripple.

Op 8 september diende de Amerikaanse effectentoezichthouder SEC een motie in bij de Amerikaanse arrondissementsrechtbank in het zuidelijke district van New York om haar verzoek om een voorlopige voorziening in te willigen en verdere procedures tegen Ripple Labs op te schorten in afwachting van een beslissing over het beroep.

Het bureau voerde aan dat "lastige juridische kwesties" rond de toepassing van de wet door de rechtbank, met name met betrekking tot de Howey-test, een herziening rechtvaardigen.

De SEC reageerde op een memo van Ripple. Het bedrijf voerde onlangs aan dat de SEC onvoldoende argumenten had aangedragen om een beroep te rechtvaardigen. Het was precies dat standpunt dat de SEC probeerde te weerleggen met haar filing op vrijdag.

Dat de SEC nu opeens beweert dat de regelgeving niet duidelijk genoeg is, is een ommekeer. Tot nu toe had haar voorzitter Gary Gensler altijd benadrukt dat de wetten duidelijk waren en dat er geen "grijze gebieden" waren, waar nu plotseling over gesproken wordt.

De SEC wil zich niet neerleggen bij de gerechtelijke uitspraak van rechter Analisa Torres. Zij oordeelde in juli dat XRP over het algemeen geen effect is volgens de SEC-richtlijnen, vooral niet als het wordt gedistribueerd via programmatische verkoop, zoals verkoop via beurzen aan particuliere beleggers.

Ripple's chief legal officer, Stuart Alderoty, reageerde op Twitter en noemde de reactie van de SEC een "hypocriete zwaai".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven