Nieuws - Ripple stort 1 miljard XRP op de markt

Door Ted Maas

Ripple stort 1 miljard XRP op de markt

Ripple (XRP)
Investeren
Ripple stort 1 miljard XRP op de markt

Het Ripple-netwerk heeft een miljard XRP van zijn escrow-rekening in de markt gebracht. Dit meldt de blockchain tracking service "Whale Alert" op X (voorheen Twitter). Ondertussen reageert de koers van XRP positief op het nieuw.

Volgens het rapport verliepen de transacties in drie tranches: 100 miljoen, 400 miljoen en 500 miljoen XRP. In totaal bedraagt de equivalente waarde van de vrijgegeven tokens iets meer dan 600 miljoen US dollar.

Een dergelijke stap is niet ongebruikelijk voor Ripple. Toen het netwerk werd opgericht, waren 55 miljard XRP, de helft van het bedrag in omloop, opgesloten in escrow accounts (simpelweg bekend als escrows). Sindsdien geeft het netwerk elke maand een miljard XRP vrij om de inflatie onder controle te houden. Een uitleg van ontwikkelaar Ripple Labs is hier te vinden.

In totaal steeg de cryptocurrency bijna 9 procent in de afgelopen week. Op het moment van schrijven staat XRP op $0,6. Ondertussen boekte ontwikkelaar Ripple Labs weer een gedeeltelijke overwinning tegen de SEC. Lees hier meer: SEC laat aanklacht tegen Ripple vallen

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven