Nieuws - Ripple rapporteert sterke Q1 resultaten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple rapporteert sterke Q1 resultaten

Ripple (XRP)
Blockchain/Technologie
Ripple rapporteert sterke Q1 resultaten

Ripple meldt een groot succes: de blockchain van Ripple registreerde een verdubbeling van het aantal transacties in Q1 2024. Wat zit hier achter?

Fintechbedrijf Ripple heeft zijn Q1-rapport gepubliceerd, dat een aanzienlijke groei laat zien in het ecosysteem en zijn eigen cryptocurrency XRP.

De XRP ledger registreerde een indrukwekkende 251,39 miljoen on-chain transacties, wat overeenkomt met een stijging van ongeveer 108 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023.

Het spotvolume van XRP steeg naar 865 miljoen dollar. Een aanzienlijke stijging van 40 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, waardoor XRP een van de cryptocurrencies met het hoogste handelsvolume is.

Daarnaast daalden de kosten per transactie met 45 procent tot ongeveer $ 0,000856. "De daling van de gemiddelde kosten per transactie geeft aan dat er een reset heeft plaatsgevonden en dat er geen netwerkcongestie was tijdens het kwartaal", aldus het rapport.

Het rapport gaat ook in op de lopende rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple, die in december 2020 werd aangespannen. Een beslissing in het juridische geschil wordt binnenkort verwacht.

Zelfs in het geval van een gunstige uitkomst voor Ripple, is het niet zeker dat de XRP-prijs op de lange termijn positief zal worden beïnvloed. XRP wordt momenteel verhandeld tegen $ 0,51 en staat daarmee lager dan in de zomer van 2023.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven