Nieuws - Ripple lanceert platform voor CBDC-ontwikkeling

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple lanceert platform voor CBDC-ontwikkeling

Ripple (XRP)
CBDC
Ripple lanceert platform voor CBDC-ontwikkeling

XRP-uitgever Ripple maakt vaart. Het bedrijf kondigt een eigen CBDC-platform aan en de overname van de Zwitserse cryptobewaarder Metaco.

Ripple lanceert een central bank digital currency (CBDC) platform waarmee centrale banken, overheden en financiële instellingen hun eigen digitale valuta kunnen uitgeven. Dit staat in een persbericht van 18 mei.

Via het platform van Ripple kunnen overheidsinstellingen de hele levenscyclus van de CBDC beheren en aanpassen. Inclusief het creëren, distribueren, aflossen en vernietigen (burnen) van tokens.

Het bedrijf kondigde ook een nieuwe tokenisatiedienst voor vastgoed aan als onderdeel van de e-HKD pilot van de Hong Kong Monetary Authority. Op 17 mei kondigde Ripple de overname aan van de Zwitserse cryptobewaarder Metaco voor 250 miljoen dollar.

Het bedrijf behaalde deze week ook een gedeeltelijke overwinning in de rechtbank in zijn juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De motie van de SEC om de voor de rechtszaak relevante "Hinman-documenten" geheim te houden, werd niet ingewilligd.

De aankondigingen hadden een positief effect op de prijs van XRP. Op het moment van schrijven wordt de coin verhandeld op $0,4661. Daarmee won het 7,1 procent in de afgelopen zeven dagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven