Nieuws - Ripple deal: Komt de XRP koers in gevaar?

Door Ted Maas

Ripple deal: Komt de XRP koers in gevaar?

Ripple (XRP)
Ontwikkelingen
Altcoins
XRP deal Citigroup Ripple

De koers van Ripple (XRP) zou in gevaar kunnen komen door het mogelijk uiteenspatten van de Metaco-deal. Het verhaal gaat als volgt:

Het is een spannend jaar geweest voor Ripple-fans. De XRP-token heeft de afgelopen twee maanden goed gepresteerd. Positieve vooruitzichten in het juridische geschil met de SEC zorgden voor een boost. De netwerkactiviteit nam ook aanzienlijk toe. Maar de huidige ontwikkelingen kunnen XRP fans echter misschien wel een domper verwachten.

Citigroup heroverweegt Metaco-deal

Volgens het Amerikaanse zakenblad Bloomberg wankelt een strategisch belangrijke deal voor Ripple. Wall Street bank Citigroup heroverweegt de samenwerking met het Zwitserse fintech bedrijf Metaco. Het bedrijf achter Ripple kocht namelijk Metaco vorige maand voor US$250 miljoen.

Citigroup wilde met de samenwerking verder komen op het gebied van digitale activa. Ripple zou hier vermoedelijk veel profijt van hebben gehad. Mocht de deal daadwerkelijk niet doorgaan, dan zou de aankoop van Metaco wel eens een enorme slechte investering van Ripple kunnen blijken te zijn. Met, uiteraard, negatieve gevolgen voor de XRP-koers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven