Nieuws - Ripple: Cryptowhale koopt weer XRP

Door Luc Vesters

Ripple: Cryptowhale koopt weer XRP

Ripple (XRP)
Wallets en Whales

Hoewel Ripple de afgelopen maanden kleine juridische overwinningen heeft geboekt, gaat de juridische strijd tegen de SEC door. De prijs van het bijbehorende token XRP reageert voorzichtig op de gedeeltelijke successen. Maar er zijn beleggers in de markt die waarschijnlijk een overwinning verwachten. Zij profiteren van de situatie om hun bezit aan XRP tokens massaal te vergroten. Dit is wat er eergisteren, 17 oktober, gebeurde. Een cryptowhale sloeg toe.

Hij kocht in totaal 409.776.402 XRP tokens op het Nederlandse crypto handelsplatform Bitvavo en bracht ze over naar een onbekende wallet. Tegenwaarde op het moment van de transactie: ruim 201 miljoen US dollar. Dit meldt de trackingdienst Whale Alert via X.

Op het moment van schrijven staat de koers van XRP rond US$0,479, een daling van iets meer dan 2 procent ten opzichte van 24 uur geleden. In een 7-daagse vergelijking zijn Ripple fans blij met een kleine winst van 0,7 procent. Het is een lange weg naar de all-time high van 3,84 US dollar die Ripple (XRP) op 4 januari 2018 neerzette - maar een definitieve uitspraak in het voordeel van het bedrijf onder leiding van Brad Garlinghouse zal de prijs waarschijnlijk weer naar oude hoogten katapulteren.

Ripple vs. SEC: informatie over de rechtszaak

Eerder deze maand behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning in haar juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in een rechtbank in New York toen Districtsrechter Analisa Torres een beroep van het agentschap afwees. De reden was een eerdere uitspraak dat XRP geen effect is wanneer het wordt verhandeld op traditionele cryptobeurzen. De SEC ging in beroep - zonder succes.

Een beslissing in de hoofdzaak wordt pas volgend jaar verwacht. Het gaat verder op 23 april. Dan heeft de SEC de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de algemene uitspraak.

Eigenlijk had een Amerikaanse rechtbank in juli van dit jaar al in het voordeel van Ripple geoordeeld dat XRP geen effect was. Wat betekent de uitspraak voor de crypto-markt?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven