Nieuws - Ripple-advocaat vergelijkt SEC-chef met filmschurken

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ripple-advocaat vergelijkt SEC-chef met filmschurken

Ripple (XRP)
VS
Ripple-advocaat, vergelijkt SEC-chef met filmschurken

De toon tussen Ripple en Gary Gensler wordt steeds harder. De advocaat van het cryptobedrijf heeft nu boos gereageerd op een tweet van de SEC baas.

Gary Gensler, hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en Ripple-advocaat Stuart Alderoty zullen waarschijnlijk niet snel vrienden worden. Alderoty greep een tweet van de SEC-chef aan om hem hard te bekritiseren.

Kritiek op de SEC-voorzitter

Gensler publiceerde een fragment over X van zijn toespraak op het 2023 Securities Enforcement Forum, waarin hij voormalig SEC-voorzitter Joseph P. Kennedy citeerde: "We zijn noch aanklagers van eerlijke zaken noch verdedigers van bedrog. We zijn partners van eerlijke handel en aanklagers van oneerlijkheid. We zullen niet vooroordelen, maar we zullen onderzoeken."

Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, vatte de tweet op als een bedankje en reageerde met duidelijke kritiek op de SEC-voorzitter. "De SEC verliest in de rechtszaal; het wordt bekritiseerd door rechters voor zijn duistere gedrag; het wordt berispt door de interne auditor van de overheid; het verzwijgt informatie over ontmoetingen met een crimineel; het wordt irrelevant op het internationale toneel. Gensler - die geen schuld bekent - is de geïsoleerde kolonel Jessep geworden".

Hij speelde hiermee in op een ontmoeting tussen Gensler en het voormalige en nu veroordeelde hoofd van de cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried. Hij vergeleek Gensler ook met "Colonel Jessep", de filmschurk gespeeld door Jack Nicholson in de Hollywoodfilm "A Question of Honour". Aan de tweet voegde hij nog een grap eraan toe richting Gensler: "Mijn excuses aan kolonel Jessep voor deze vergelijking".

Rechtszaak loopt al sinds 2020

De SEC had Ripple in december 2020 aangeklaagd voor vermeende ongeoorloofde effectenhandel. Daarop volgden jaren van rechtszaken, onder andere tegen het managementteam. In oktober liet de SEC de aanklachten tegen CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen vallen. Het hoofdproces staat gepland voor april 2024.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven