Nieuws - Republikeinen presenteren wetsvoorstel crypto

Door Ted Maas

Republikeinen presenteren wetsvoorstel crypto

Wet en regelgeving
Republikeinen crypto wet

Meer rechten voor de CFTC, minder voor de SEC: Een wetsvoorstel moet meer duidelijkheid geven over de regelgeving op de Amerikaanse cryptomarkt.

Een paar dagen na de juridische overwinning van Ripple tegen de SEC, heeft een groep Republikeinen een wetsvoorstel ingediend dat de regelgevende taken en bevoegdheden van de Commodity Futures Trading Commission en de Securities and Exchange Commission (CFTC en SEC) moet definiëren.

De "Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act" wil de regelgevende bevoegdheden verdelen tussen de twee agentschappen, maar de CFTC controle geven over de markten voor digitale activa. Hieronder vallen ook exchanges.

Tegelijkertijd stelt de voorgestelde Market Structure Act dat digitale activa opnieuw geclassificeerd moeten worden. Zo concluderen de ondertekenaars dat 70 procent van alle digitale activa grondstoffen zijn en geen effecten. Een "investeringscontract" maakt een token nog geen effect, volgens extra informatie die de republikeinen bij het wetsvoorstel hebben gevoegd. Onder de ondertekenaars bevinden zich de Republikeinse Congresleden Glenn Thompson van Pennsylvania, French Hill van Arkansas, Dusty Johnson van South Dakota, Tom Emmer van Minnesota (foto) en Warren Davidson van Ohio. Hill gaat ondertussen de nieuw gevormde "Subcommissie voor Grondstoffenmarkten, Digitale Activa en Plattelandsontwikkeling" leiden.

Na maanden onderhandelen zijn de Republikeinen blijkbaar tevreden met hun wetsvoorstel. Glenn Thompson, de huidige voorzitter van de Landbouwcommissie van het Amerikaanse Huis (de commissie die toezicht houdt op het ministerie van Landbouw), zei:

"De afgelopen maanden hebben onze teams uitgebreide feedback van marktdeelnemers verzameld en ijverig gewerkt aan het opstellen van wetgeving die erop gericht is bestaande kloven te dichten en het leiderschap van de VS op het gebied van financiële en technologische innovatie te waarborgen."

Het is echter nog maar de vraag of het wetsvoorstel wordt aangenomen. Vooral de beperkingen van de bevoegdheden van de SEC stuiten op weerstand binnen de Democratische Partij.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven