Nieuws - Regelgeving 'overschaduwt ontwikkeling blockchain'

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Regelgeving 'overschaduwt ontwikkeling blockchain'

Blockchain/Technologie
Wet en regelgeving
VS
Regelgeving 'overschaduwt ontwikkeling blockchain'

Ondanks strengere regelgeving heeft blockchain positieve vooruitzichten, zegt Bank of America. Maar of het gedecentraliseerd blijft, is een andere vraag.

Het huidige sentiment over digitale activa is mager, zegt Bank of America (BoA) naar verluidt in een recent bericht. Dit komt vooral door de huidige maatregelen van de SEC tegen handelsplatformen zoals Coinbase of Binance.

Maar crypto handelsplatformen zijn slechts een onderdeel van een "groter ecosysteem", aldus de BoA. De sterke focus op de nieuwste regelgevende maatregelen zou de "integratie en ontwikkeling van blockchaintechnologie" overschaduwen.

De bank verwacht dat de tokenisering van traditionele activa op private blockchains van bedrijven de financiële sector de komende tien jaar zal transformeren. Dit versterkt vooral het argument voor een gecentraliseerde toepassing van de technologie, aldus de bank.

Concurrent JPMorgan Chase neemt donderdag in een rapport een iets ander standpunt in. Daarin gaat de grote Amerikaanse bank in op de recente publicatie van de Hinman-documenten.

De daarin opgenomen verklaringen en opmerkingen van de SEC-medewerkers hadden aangetoond dat een nieuwe categorisering noodzakelijk is voor bepaalde cryptocurrencies, waaronder vooral Ether.

Dienovereenkomstig zou het Amerikaanse Congres een verordening kunnen initiëren die cryptocurrencies het label van effect zou ontnemen. Dit zou op zijn beurt de inspanningen van veel cryptoprojecten om verder te decentraliseren weer aanwakkeren, aldus het rapport.

Een toepassing van blockchaintechnologie die verder gaat dan gesloten gebruik door privébedrijven is dus ook denkbaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven