Nieuws - Rechter eist dat Celsius zijn klanten uitbetaald

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Rechter eist dat Celsius zijn klanten uitbetaald

Ontwikkelingen
Wet en regelgeving
Rechter eist dat Celsius, zijn klanten uitbetaald,

Volgens een gerechtelijk bevel moet Celsius cryptocurrencies uitbetalen aan zijn klanten. Dit geldt echter niet voor gebruikers van het Earn-programma.

De Amerikaanse faillissementsrechter Martin Glenn heeft crypto-uitleendienst Celsius Network LLC bevolen om alle crypto terug te geven aan zijn klanten. Dit meldt Bloomberg. Volgens het bevel dat is afgekondigd, moet ongeveer 44 miljoen dollar worden vrijgegeven.

Nog niet duidelijk wanneer het geld wordt overgemaakt

Adviseurs van Celsius en diverse belanghebbenden waren tot de conclusie gekomen dat de coins die uitsluitend op zogenoemde bewaarrekeningen waren geplaatst, toebehoorden aan de gebruikers en niet aan het failliete bedrijf, aldus de verklaring. "Ik wil dat deze zaak doorgaat. Ik wil dat schuldeisers zo snel mogelijk zoveel mogelijk terugkrijgen," zei rechter Glenn. Hij zei wel dat het bevel niet geldt voor klanten van het Earn-programma. Over de juridische afwerking van coins op rentedragende rekeningen moet nog een besluit worden genomen, voegde hij eraan toe.

Wanneer klanten een uitbetaling kunnen verwachten is tot nu toe onduidelijk. In de zomer kondigde de crypto-uitleendienst faillissement aan. Op dat moment was er ongeveer 167 miljoen dollar beschikbaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven