Nieuws - Fout in protocol kost FTX 81 Ethereum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Fout in protocol kost FTX 81 Ethereum

Door een fout in het protocol van de cryptobeurs FTX kon een hacker gratis ongeveer 100 miljoen XEN-tokens delven en verkopen.

Door een fout in het protocol van de cryptobeurs FTX kon een hacker gratis ongeveer 100 miljoen XEN-tokens delven en verkopen.

Via een maas in de cryptobeurs FTX kon een tot nu toe onbekende aanvaller 100 miljoen XEN-tokens delven en verkopen. Dit blijkt uit een rapport van X-explore. Volgens het rapport heeft de hacker 17.000 nieuwe XEN-tokens gecreëerd zonder kosten. De beurs op de Bahama's moest opdraaien voor de exorbitant hoge gaskosten.

Als bijgevolg verschenen even later "dezelfde abnormale debiteringen van kleine bedragen in de hot wallet van FTX". Tot nu toe zijn er 81 Ethereum uit de wallet gestolen.

Uit het onderzoek naar de aanval bleek dat een fout in de functionaliteit van het cryptoplatform de compromittering mogelijk maakte. De XEN-token is ondertussen verantwoordelijk voor ongeveer 8,48 procent van de transactiekosten van Ethereum in de afgelopen 24 uur, volgens Etherscan.

De prijs was in de loop van de dag met bijna 50 procent gedaald. De aanval op FTX komt enkele dagen na de bridge hack van de Binance smart chain. Lees hier meer. DeFi Spaces zag ook zulke incidenten. Derivatenplatform MangoMarkets werd verlost van 100 miljoen dollar. TempleDAO was het slachtoffer van een Ether exploit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven