Nieuws - Polygon (MATIC): Zal de Altcoin nu de $1 grens doorbreken?

Door Luc Vesters

Polygon (MATIC): Zal de Altcoin nu de $1 grens doorbreken?

Polygon (MATIC)
Koersupdate
Polygon (MATIC): Zal de Altcoin nu de $1 grens doorbreken?

Tijdens het herstel op de cryptomarkt is de Layer2 cryptocurrency Polygon (MATIC) in de afgelopen 30 handelsdagen met 90 procent in waarde gestegen. Met een prijsstijging van meer dan vijf procent in de afgelopen 24 handelsuren heeft de koers van MATIC zijn hoogste waarde bereikt sinds 26 mei, waarmee het een van de toppresteerders van vandaag is onder de 100 grootste altcoins.

Polygon volgt hiermee de opmerkelijke prijsstijgingen van Solana (SOL), Chainlink (LINK) en Avalanche (AVAX). De prijs profiteert ook van een conversie naar het multifunctionele token POL. Sinds eind oktober kunnen beleggers hun MATIC-tokens omwisselen naar het POL-token, zodat het in de toekomst gemakkelijker wordt om hun munten tussen verschillende ketens over te dragen.

Met de hoogste koers van vandaag, USD 0,98, bereikte Polygon het sterke weerstandsgebied tussen USD 0,97 en USD 1,01. Na de eerste sessie was er, zoals verwacht, een prijsbounce op deze make-or-break zone.

Verschillende scenario's

Als de kopers er de komende dagen in slagen om door deze relevante weerstandszone heen te breken, dan zal het grafiekbeeld verder opklaren. De koers van MATIC zou dan moeten beginnen in de richting van de volgende relevante weerstandszone net onder US$1,20. Hier kunnen verdere winsten worden verwacht.

Als deze weerstand tegen het einde van de dag ook wordt overwonnen, komt de volgende relevante doelzone rond $1,35 in beeld.

Dit betekent dat de kans op het bereiken van het maximale koersdoel voor de komende weken in de buurt van de vorige annual high van 18 februari op $1,56 aanzienlijk toeneemt.

Als de bulls er echter niet in slagen om de belangrijkste weerstand rond $1,00 in de eerste poging te overwinnen, moet een herkansing van de zone rond de dagelijkse low van gisteren op $0,85 worden gepland.

Als de koers van de MATIC ook deze zone opgeeft als gevolg van voortdurende prijsconsolidatie op de totale markt, dan zal het steunniveau van 0,77 US dollar in de focus komen van beleggers. Hier zullen de bulls de koers waarschijnlijk willen stabiliseren om een correctie af te wenden die zich uitstrekt tot het steungebied bij 0,66 dollar.

Als Polygon hier, in tegenstelling tot de verwachtingen, zwak blijkt te zijn, wordt een herhaling van het uitbraakniveau op $0,60 steeds waarschijnlijker.

Polygon koersanalyse
Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven