Nieuws - Polygon lanceert nieuwe Web3 identificatie-tool

Door Ted Maas

Polygon lanceert nieuwe Web3 identificatie-tool

Polygon (MATIC)
Blockchain/Technologie
Polygon ID

Met "Polygon ID" lanceert de Ethereum Sidechain een nieuwe dienst die gegevens van gebruikers kan authenticeren zonder daarbij de specifieke persoonlijke gegevens prijs te geven. Het team bracht Polygon ID op 1 maart uit na een ontwikkelingsfase van een jaar.

De identificatie-oplossing zou gebruikt kunnen worden voor blockchain-gerelateerde know-your-customer controles, aldus de developers. Volgens het Polygon team wil Polygon ID "het probleem van digitaal vertrouwen oplossen".

De applicatie werkt op basis van zero-knowledge (ZK) technologie. Deze techniek wordt ook gebruikt bij privacy coins. Zero-knowledge (ZK) technologie maakt het mogelijk om transacties die persoonlijke informatie bevatten (krediet, leeftijd, geslacht...) te controleren en te verifiëren zonder deze op te slaan op een blockchain die voor iedereen zichtbaar is.

Het team geeft het voorbeeld van een bareigenaar die de leeftijd van een gast wil controleren. In plaats van een ID te controleren, zou een ZK-bewijs gebruikt kunnen worden. "Met Polygon ID hoeven ze alleen een bewijs te leveren", maar niet de specifieke leeftijd te onthullen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven