Nieuws - Polygon hard fork "Delhi" succesvol afgerond

Door Luc Vesters

Polygon hard fork "Delhi" succesvol afgerond

Polygon (MATIC)
Ontwikkelingen
Blockchain/Technologie
Hardfork Polygon Dehli

Het team achter het Ethereum Layer-2 scaling protocol bevestigde op dinsdag 17 januari dat de geplande "Delhi" upgrade succesvol is uitgevoerd.

De hard fork is bedoeld om schommelingen in transactiekosten te optimaliseren en het aanmaken van blokken aan te passen om "reorgs" te beperken. Een "reorg" is het tijdelijk splitsen van de blockchain voordat een consensus is bereikt op het netwerk. Om dit te voorkomen voorziet de update erin dat validators blokken produceren in kortere perioden dan voorheen.

De tweede verbetering betreft de structuur van de transactiekosten. Hoewel de vergoedingen meestal goed werken, kunnen er exponentiële pieken in de transactiekosten optreden wanneer het netwerk druk is.

"Het doel is om de pieken geleidelijk te verminderen en te zorgen voor een beter lopende ervaring bij interactie met de blockchain", aldus het ontwikkelingsteam van Polygon. De "mate van verandering voor de basis gascosts zal naar verwachting dalen van de huidige 12,5 procent naar 6,25 procent om scherpe schommelingen in gasprijzen te verminderen." Matic-eigenaren en node-exploitanten hoeven geen actie te ondernemen, want de update is automatisch uitgevoerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven