Nieuws - Polygon kondigt hard fork "Delhi" aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Polygon kondigt hard fork "Delhi" aan

Polygon (MATIC)
Ontwikkelingen
Polygon kondigt hard fork, "Delhi" aan

Polygon staat op het punt van zijn volgende upgrade. De "Delhi Fork" is ontworpen om de kosten op het netwerk te verminderen tijdens zwaar gebruik.

Het Polygon ontwikkelingsteam geeft groen licht voor de volgende netwerkupgrade: Volgende week dinsdag, 17 januari, wordt de "Delhi Fork" uitgerold. Met name de netwerktarieven moeten aanzienlijk worden verbeterd. Bovendien zal de blokfinaliteit worden geoptimaliseerd met de hard fork.

Hard fork wil kosten drukken

Als schalingsproject voor Ethereum is een van de kernfuncties van Polygon het bedwingen van vergoedingen. De gastarieven kunnen echter nog steeds uit de hand lopen wanneer er veel verkeer is en het netwerk druk is. "Hoewel gas op de blockchain het grootste deel van de tijd goed werkt, zijn er grote pieken in de basisgasvergoeding wanneer de vraag groot is", aldus Polygon. Deze fout wordt aangepakt met de Delhi Fork.

De upgrade vlakt de schommelingen, ook wel "gaspieken" genoemd, af wanneer de basiskosten stijgen. Schommelingen worden zo afgevlakt, waardoor transacties gemiddeld goedkoper worden. Een verbetering die volgens Polygon "zinvol is voor gebruikers, validators en ontwikkelaars". Uiteindelijk wordt gezorgd voor een betere "interactie met de blockchain".

Polygon schroeft aan de blokfinale

Bovendien verkort de hard fork de zogenaamde "sprintlengte" van 64 naar 16 blokken. Dit betekent dat validators in kortere tijd dan voorheen blokken produceren.

Sprintlengte" verwijst naar het aantal blokken dat een validator na elkaar produceert. Maar hoe hoger het aantal, hoe groter de kans op "reorgs": het tijdelijk splitsen van de blockchain voordat consensus wordt bereikt. Door blokken sneller te beëindigen, vermindert de hard fork de frequentie van soort gelijke "reorgs".

Polygon nodes moeten voor 17 januari worden bijgewerkt naar de nieuwste software. Gebruikers hoeven niet op de hoogte te zijn van updates. Vorige maand doorbrak Polygon de grens van 200 miljoen adressen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven