Nieuws - Politie bestormt kantoren Worldcoin in Kenia

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Politie bestormt kantoren Worldcoin in Kenia

Worldcoin (WLD)
Wet en regelgeving
Politie bestormt kantoren Worldcoin in Kenia

Klap op de vuurpijl in Kenia: Ambtenaren van verschillende autoriteiten hebben de kantoren van Worldcoin in Nairobi bestormd en documenten in beslag genomen.

De Keniaanse politie heeft de kantoren van Worldcoin in Nairobi bestormd. Dit werd gemeld door lokale media.

Volgens het bericht drongen agenten van verschillende agentschappen met een huiszoekingsbevel de kantoren van Worldcoin binnen, waar zij documenten en irisscanners in beslag namen.

Rechercheurs zijn nu bezig met het analyseren van de gegevens. Toezichthouders onderzoeken een mogelijke overtreding van de wet. Kenia verbood begin augustus al de activiteiten rond het controversiële cryptoproject Worldcoin.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Veiligheid onderzoeken de autoriteiten de risico's voor de consumentenbescherming.

Volgens de officiële verklaring hebben "relevante autoriteiten op het gebied van veiligheid, financiële diensten en gegevensbescherming onderzoeken en enquêtes ingesteld om de authenticiteit en legaliteit van de genoemde activiteiten vast te stellen".

Worldcoin is bekritiseerd vanwege het massaal verzamelen van gegevens met behulp van irisscans. Duitse autoriteiten onderzoeken ook de risico's voor gegevensbescherming.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven