Nieuws - Pepe the frog vs Dogecoin?

Door Ted Maas

Pepe the frog vs Dogecoin?

Dogecoin (DOGE)
Investeren
Scams, criminaliteit en fraude
Dogecoin killer Pepecoin

Een nieuwe (maar ergens ook oude) hype raast door de crypto-sector: Pepe the Frog. Na Dogecoin willen nu kikkermunten "de boel overnemen".

Zowel op CoinMarketCap als op Twitter zijn nieuwe cryptocurrencies trending die een bekende meme gebruiken als mascotte: Pepe the frog. De Pepe tokens hebben maar één missie: Dogecoin inhalen. "De dagen van de honden zijn geteld. Het is tijd voor Pepe om het over te nemen", aldus de website.

Uit gegevens van Etherscan blijkt dat er al meer dan 10.000 individuele investeerders zijn. De token is sinds de lancering met meer dan 21.000 procent gestegen. Een ander project gebruikt Pepe om NFT's te promoten. Pepethereum vertrouwt op dynamische on-chain afbeeldingen die interageren met het Ethereum netwerk. De cryptoprojecten hebben geen verband met de oorspronkelijke maker, Matt Furie. De kikker evolueerde in 2005 van een stripfiguur tot een symbool van internetcultuur, iets waar de maker zelf niet achter stond. Pepe wordt onder andere gebruikt door de extreem-rechtse Alt-Right beweging in Amerika. In Duitsland is Pepe ook gebruikt als symbool van de 'Identitaire beweging'.

Of PEPE Dogecoin gaat inhalen moet nog blijken, het enige advies wat wij bij dit soort projecten mee kunnen geven is: DYOR.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven