Nieuws - Waar gaat de Doge-rage op Twitter naartoe?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Waar gaat de Doge-rage op Twitter naartoe?

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Waar gaat de Doge-rage op Twitter naartoe?

Elon Musk vervangt het Twitter logo door de Memecoin. Een grap - of is er meer aan de hand?

Wie vanochtend zijn Twitter opende werd plots aangestaard door Kabosu, misschien wel de beroemdste Shiba Inu op het internet. Elon Musk heeft het logo van Twitter vervangen door dat van Dogecoin. De prijs van de Dogecoin steeg vervolgens met bijna 30%. De hele wereld vraagt zich af: Waar gaat dit over?

Musk houdt zich gedeisd. In plaats daarvan plaatste hij een grappige meme. Een politieagent controleert een vlinder met een dodekop. Het Twitter logo staat nog steeds op zijn ID kaart. Het bijschrift: "Dit is een oude foto." De suggestie om de actie te doen kwam van een gebruiker genaamd Chairman op 28 maart: "Koop Twitter. En verander het logo in Doge." Waarop Elon Musk nu heeft geantwoord: "zoals beloofd".

Een vraag van Quartz aan de communicatieafdeling van Twitter bevestigde dit met een lachende drol emoji. Is er meer aan de hand? Elon Musk wil van het platform een betaaldienst maken. Dogecoin wordt ook herhaaldelijk aangehaald als mogelijke valuta.

De miljardair staat bekend om zijn streken met de Dogecoin: de afgelopen jaren trok hij herhaaldelijk de aandacht met hype tweets: "Dogecoin Rulz" of "no highs, no lows, just Doge". In 2021 beval hij op Saturday Night Live zelfs aan om in Doge te investeren. Een jaar later verkondigde hij op Twitter: Hij eet een Happy Meal op tv als McDonalds in ruil daarvoor Doge accepteert.

Dogecoin steeg met 36.000 procent.

Vanwege deze en andere acties wordt Elon Musik ook bekritiseert. Beleggers klagen dat hij de Dogeprijs kunstmatig oppompte met meer dan 36.000 procent, om hem vervolgens te laten crashen. Zijn advocaat ziet het anders: "Er is niets onrechtmatigs aan het tweeten van steunbetuigingen of grappige foto's over een legitieme cryptocurrency die nog steeds een marktkap van bijna 10 miljard dollar heeft."

Vanwege de lage transactiekosten en hoge snelheid wordt Dogecoin door velen beschouwd als de "Bitcoin voor microtransacties". Het project begon eigenlijk als een grap in 2013. Per jaar worden vijf miljard nieuwe munten gegenereerd, waardoor het aanbod op den duur sterk wordt opgeblazen. Twitter heeft de helft van zijn waarde verloren sinds Musk het overnam en wordt nu geschat op ongeveer 20 miljard dollar. Niet veel meer dan Doge.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven