Nieuws - Pepe: Memecoin leidt altcoin-rally

Door Luc Vesters

Pepe: Memecoin leidt altcoin-rally

Pepe: Memecoin leidt altcoin-rally

De crypto-rally is nog steeds in volle gang. Nadat Cointelegraph vorige week al ten onrechte had gemeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Bitcoin Spot ETF-aanvraag van vermogensbeheerder BlackRock had goedgekeurd, is deze week opnieuw veel rumoer rond het beleggingsproduct ontstaan. Zo zorgde het vermeende verschijnen van de handelscode IBTC - van de BlackRock Bitcoin Spot ETF genaamd iShares - deze week ook voor een koersrally.

Hoewel kort daarna bleek dat het token al maanden genoteerd stond en de mogelijke lancering dus een non-event was, straften beleggers het tegen de verwachting in niet af. Integendeel: op de handelsdag van vandaag staat de hele cryptomarkt 2,7 procent hoger, waarmee de totale marktkapitalisatie op het moment van schrijven uitkomt op 1,322 biljoen Amerikaanse dollar. De grootste profiteur? Niet Bitcoin, maar de memecoin Pepe.

Pepe leidt de crypto-rally

Met een wekelijkse winst van 21,5 procent komt Bitcoin niet eens in de top 10 van grootste stijgers op de cryptomarkt. De ranglijst wordt aangevoerd door de dood gewaande Memecoin Pepe, met een 7-daagse winst van maar liefst 93,3 procent. De reden? Waarschijnlijk een gigantische token burn die werd aangekondigd door het ontwikkelaarsteam achter de leuke cryptocurrency op X (voorheen Twitter). Het team had 6,9 biljoen tokens geburned. De waarde daarvan: 6 miljoen Amerikaanse dollar. Van het totale aanbod van 420,69 biljoen tokens is dat nog altijd 1,64 procent.

Maar Pepe is niet de enige altcoin die enorme winsten boekte in een wekelijkse vergelijking. Mina staat op de tweede plaats in de ranglijst met een stijging van 78 procent, terwijl Gala op de derde plaats staat met 56 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven