Nieuws - PEPE-fans boycotten Coinbase over haatomschrijving

Mike Hesp

Door Mike Hesp

PEPE-fans boycotten Coinbase over haatomschrijving

Pepe (PEPE)
Exchanges
PEPE-fans boycotten Coinbase over haatomschrijving

In een nieuwsbrief voor klanten stelt Coinbase dat alt-right groepen Pepe als haatsymbool hebben gebruikt. Fans van de gelijknamige Memecoin PEPE boycotten de crypto-beurs.

Influencer Borovik.eth deelde het bericht van Coinbase op Twitter, wat tot verontwaardiging leidde in de cryptogemeenschap.

Fans van de Memecoin voelden zich aangevallen door de beschrijving van de token en eisen een verontschuldiging. Eén gebruiker verklaarde dat hij zijn Coinbase-aandelen wilde verkopen en overstappen naar de rivaliserende exchange Gemini.

Solidity-ontwikkelaar Kenobi benadrukte ook dat PEPE "geen haatsymbool" was en verspreidde de hashtag "#deletecoinbase". Deze is al in de trending lijst terechtgekomen met meer dan 14.000 tweets, volgens gegevens van Tweetbinder.

De informatie die Coinbase in de e-mail presenteert is echter waar. Pepe werd immers inderdaad gebruikt door de extreem-rechtse Alt-Right beweging in de VS. De cryptobeurs heeft nog geen commentaar gegeven op de incidenten. De koers van Coinbase (COIN) is nauwelijks veranderd en in de afgelopen 5 dagen zelfs met 16 procent gestegen.

Ondertussen gaat de hype rond PEPE onverminderd door. De marktkapitalisatie was al voorbij het miljard, maar is na een koersdaling teruggevallen tot 644 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven