Nieuws - Paxos lanceert nieuwe stablecoin

Door Luc Vesters

Paxos lanceert nieuwe stablecoin

PAX Gold (PAXG)
Stablecoin
Paxos lanceert nieuwe stablecoin

Paxos werkt aan een nieuwe stablecoin. Het in New York gevestigde bedrijf kondigde dit gisteren aan in een persbericht. Zoals de naam al doet vermoeden, is de “Lift Dollar” (USDL) een in US dollar uitgedrukte stablecoin. Het speciale kenmerk: USDL heeft een geïntegreerde opbrengstfunctie.

Paxos genereert rente via onder andere Amerikaanse staatsobligaties, die de stablecoin aanhoudt als reservefondsen, die moet worden doorgegeven aan beleggers. De USDL is gereguleerd in Abu Dhabi. De stablecoin is echter niet beschikbaar voor de rest van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij is ook niet beschikbaar voor investeerders uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Japan, Singapore en de Europese Unie. Of en wanneer een lancering voor deze jurisdicties is gepland, is nog niet bekend.

Paxos is in de cryptoruimte vooral bekend als uitgever van de stablecoins Pax Dollar (USDP) en Pax Gold (PAXG). Het is ook verantwoordelijk voor de uitgifte van PYUSD, de stablecoin van PayPal.

In het verleden werkte het bedrijf ook nauw samen met de exchange Binance en nam het de uitgifte over van BUSD, Binance's eigen stablecoin. In de loop van het juridische geschil tussen de SEC en de exchange werd Paxos ook het doelwit van onderzoeken. Als gevolg daarvan beëindigden de bedrijven hun samenwerking.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven