Nieuws - Moet Binance stoppen met de handel in stablecoins?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Moet Binance stoppen met de handel in stablecoins?

Exchanges
Stablecoin
Wet en regelgeving
Moet Binance stoppen met de handel in stablecoins?

Binance moet mogelijk stoppen met de handel in stablecoins. De cryptobeurs mist de benodigde licenties voor de nieuwe MiCA-regelgeving.

Volgens Marina Parthuisot zou Binance volgende zomer gedwongen kunnen worden om te stoppen met de handel in stablecoins op de cryptobeurs.

"We stevenen af op een delisting van alle stablecoins in Europa op 30 juni," zei het hoofd juridische zaken van Binance Frankrijk in een online verklaring. "Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de markt in Europa in vergelijking met de rest van de wereld."

De reden hiervoor is de inwerkingtreding van MiCA-regelgeving met betrekking tot stablecoins. Binance gaf aan dat, volgens de huidige MiCA-voorschriften, alle beurzen in de EU stablecoins moeten verwijderen uit hun aanbod als de emittenten van deze stablecoins geen EMI-licentie in de EU hebben. Tot nu toe beschikt de cryptobeurs niet over de benodigde licenties.

Binance CEO Changpeng Zhao suste op Twitter: het bedrijf heeft "enkele partners die EUR en andere stablecoins lanceren op een volledig compliant manier".

"Hoewel we erop vertrouwen dat er een constructieve oplossing zal worden gevonden voor de deadline van medio 2024, kan dit een impact hebben op de Europese cryptomarkt en het concurrentievermogen van Europese cryptobeurzen op een wereldwijde markt," aldus Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven