Nieuws - Paniekverkoop USDC: zo verloor een trader 2 miljoen US dollar

Door Ted Maas

Paniekverkoop USDC: zo verloor een trader 2 miljoen US dollar

Tether (ERC-20) (USDT)
Wallets en Whales
DeFi
USDT USDC 2 miljoen kyber

In een verwoede poging om twee miljoen USDC om te wisselen voor USDT, kreeg een handelaar slechts vijf cent terug.

Een twitteraar analyseerde de on-chain gegevens en zag dat een ongelukkige trader twee miljoen verloor tijdens een stablecoin swap. Volgens de twitteraar wilde de ongelukkige handelaar tijdens de USDC-depeg ongeveer 2 miljoen US dollar van de stablecoin omzetten naar USDT. Hij kreeg echter 5 cent terug.

De reden voor het enorme prijsverschil was mogelijk een combinatie van zijn eigen onoplettendheid en de ongebruikelijke procedure van een MEV-bot. De swap vond plaats op het DeFi-protocol van Kyber-Network, dat gebruik maakte van een liquiditeitspool van Uniswap.

Omdat de handelaar vermoedelijk in paniek raakte tijdens de sell-off probeerde hij haastig zijn stablecoins om te ruilen. Hierbij vergat hij zijn slippage correct in te stellen. Dit zou de swap anders waarschijnlijk hebben verhinderd.

Slippage treedt op wanneer er prijsschommelingen zijn tussen de initiatie van een transactie en de uitvoering ervan. Het resultaat is oncontroleerbare prijsverliezen tijdens de ruil, maar deze kunnen worden vermeden door een bepaald percentage in te stellen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven