Nieuws - Osmosis Chain en UX Chain stellen fusie voor

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Osmosis Chain en UX Chain stellen fusie voor

Osmosis (OSMO)
Cosmos (ATOM)
Blockchain/Technologie
Ontwikkelingen
Osmose Chain en UX Chain, stellen fusie voor

Osmosis, de vooraanstaande gedecentraliseerde exchange op Cosmos, en het uitleenprotocol UX Chain (voorheen bekend als Umee) hebben een fusievoorstel ingediend binnen het Cosmos ecosysteem.

Dit voorstel, een gezamenlijk initiatief tussen teams van Osmosis en UX Chain, omvat een strategisch plan voor de fusie. Als dit voorstel groen licht krijgt, zou het kunnen leiden tot de integratie van UX Chain's uitleenlogica en algoritmes in de gedecentraliseerde exchange (DEX) van Osmosis. Hierdoor zou een uitgebreid gedecentraliseerd financieel centrum (DeFi) kunnen ontstaan.

Het proces begint met het samenvoegen van de codebase van UX Chain in de Osmosis Chain, met als doel de sterke punten van beide platformen te bundelen. In deze eerste fase wordt geprobeerd de gedeelde totale waarde over de twee netwerken in lijn te brengen, terwijl de aparte handel in de Osmosis-token en de UX-token behouden blijft.

Doel om de coins later samen te fuseren

Verdere stappen zullen onderzoeken hoe de twee tokens kunnen worden samengevoegd via een tokenruil of migratie. De specifieke details van deze tokenruil zullen door de gemeenschap worden bepaald via governance, met als doel een uniforme token te creëren die beide netwerken vertegenwoordigt.

Beide projecten hebben al eerder aanzienlijke financiering veiliggesteld: UX Chain haalde $32 miljoen op via een CoinList coin offering in 2021, terwijl Osmosis $21 miljoen binnenhaalde in een tokenverkoopronde geleid door Paradigm.

Sunny Aggarwal, medeoprichter van Osmosis, toonde zich enthousiast over het potentieel voor opwindende nieuwe functies en mogelijkheden als gevolg van de fusie. Hij benadrukte de inzet om in samenwerking met UX Chain besluiten te nemen op basis van gemeenschapsbetrokkenheid. Brent Xu, medeoprichter van UX Chain, benadrukte dat elke keten onafhankelijk bestuur behoudt, met de gemeenschap die toezicht houdt op de processen, maar met een gemeenschappelijk doel om een DeFi-centrum tot stand te brengen.

Lees ook: Cosmos (ATOM): oprichter wil netwerk forken

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven