Nieuws - Cosmos (ATOM): oprichter wil netwerk forken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cosmos (ATOM): oprichter wil netwerk forken

Cosmos (ATOM): oprichter wil netwerk forken

Na een controversiële stemming in de gemeenschap wil Jae Kwon een nieuw netwerk lanceren. De naam: AtomOne.

Jae Kwon, oprichter van Cosmos (ATOM), heeft leden van de gemeenschap opgeroepen om het netwerk te splitsen via een hard fork. Dit bleek uit een reeks tweets op X, voorheen Twitter.

Zijn oproep volgt op een stemming over een DAO-voorstel om de inflatie van het ATOM token te beperken tot tien procent. Ongeveer 41 procent van de gemeenschap stemde voor deze verandering, terwijl 31 procent tegen stemde en 20 procent van de in aanmerking komende stemmen zich onthield.

De verlaging van de tokeninflatie was nodig om de verkoopdruk op ATOM te verlichten, aldus het voorstel. Het besluit omvat ook een verlaging van het rendement van staking van 19 naar 13,4 procent. Kwon en andere conservatieve mensen willen daarentegen het basisconcept van het netwerk behouden.

Met de lancering van de AtomOne hard fork wacht houders van het ATOM token misschien wel een van de "grootste airdrops aller tijden", volgens John Galt, crypto influencer en Cosmos waarnemer. Er wordt waarschijnlijk een nieuw ATOM1 token uitgedeeld aan ATOM stakers. Jae Kwon heeft hier al een plan voor gepresenteerd.

Galt ziet de splitsing in het netwerk als positief. Volgens hem maakt de migratie van dissidenten de weg vrij voor meer verandering op Cosmos. "Zonder het conservatisme van Jae zou Cosmos Hub innovatiever kunnen zijn", legt hij uit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven