Nieuws - Op deze vier blockchainnetwerken vertrouwt de grootste bank van Japan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Op deze vier blockchainnetwerken vertrouwt de grootste bank van Japan

Crypto-acceptatie
Op deze vier blockchainnetwerken, vertrouwt de grootste bank van Japan

Mitsubishi UFJ Trust (MUFJ) is van plan een platform te lanceren waarmee banken hun eigen stablecoins kunnen uitgeven op verschillende blockchainnetwerken.

Een nieuwe cryptowet in Japan geeft banken en financiële instellingen het recht om stablecoins uit te geven. Mitsubishi UFJ Trust, een dochteronderneming van het bedrijf, is nu van plan om een platform te lanceren waarmee banken stablecoins uit kan geven. Met het platform zullen banken in staat zijn om Stablecoins, die gekoppeld zijn aan verschillende valuta's, in eerste instantie te gebruiken op de Ethereum, Avalanche, Cosmos en Polygon blockchain netwerken. In de toekomst zullen daar meerdere blockchainnetwerken aan worden toegevoegd.

Het doel is om het vereffeningsproces van interbancaire transacties te versnellen. Met Stablecoins kunnen particulieren en bedrijven geld naar elkaar overmaken zonder gebruik te maken van het Japanse interbancaire vereffeningssysteem. Miljoenen Amerikaanse dollars zouden op deze manier kunnen worden bespaard en de afwikkeling van transacties zou in bijna realtime kunnen plaatsvinden op de verschillende blockchainnetwerken. De uitgifte van stablecoins die gedekt worden door Amerikaanse dollars of euro's zou belangstelling kunnen krijgen van bedrijven die hun transactiekosten willen gaan verlagen. Om dit in perspectief te plaatsen: De markt voor zakelijke betalingen bedraagt ongeveer een quadriljoen yen per jaar, wat op dit moment overeenkomt met iets minder dan 7,2 biljoen Amerikaanse dollar. De blockchainnetwerken die in de toekomst deel zullen gaan uitmaken van deze markt, zouden daarom kunnen profiteren van de toepassing van het Stablecoin-project.

De aanpak van MUFJ is vergelijkbaar met die van de JPM Coin van de Amerikaanse bank JPMorgan, die betalingen zoals obligatietransacties wil gaan versnellen. Wanneer MUFJ precies van plan is om het Stablecoin platform uit te brengen is tot nu toe onduidelijk.

Hoe de blockchainnetwerken profiteren

De toekomstige integratie van MUFG's stablecoin platform op de Ethereum, Cosmos, Avalanche en Polygon blockchains kan worden gezien als een positief teken voor het algemeen gebruik van cryptocurrency. De steun van een grote bank als MUFG vergroot de legitimiteit van en het vertrouwen in crypto. Dit is belangrijk omdat zorgen over veiligheid en stabiliteit vaak een barrière vormen voor de acceptatie van cryptocurrencies.

Bovendien zou de integratie van door banken gedekte stablecoins de acceptatie van cryptocurrencies door institutionele beleggers en grote bedrijven kunnen vergroten. De beschikbaarheid van een stabiele digitale valuta uitgegeven door een vertrouwde bank vergemakkelijkt alleen maar de toetreding van traditionele financiële instellingen tot cryptocurrencies. Dit zou dus kunnen leiden tot een grotere institutionele acceptatie en het vertrouwen in cryptocurrencies als beleggingscategorie een boost kunnen gaan geven.

Een ander voordeel ligt op een breder gebied. De integratie van het MUFG Stablecoin-platform opent nieuwe mogelijkheden voor toepassingen en diensten op de eerdergenoemde blockchainnetwerken. Dit kan leiden tot innovatieve financiële producten, betaaloplossingen en DeFi-toepassingen die het dagelijks leven van mensen vergemakkelijken en zo het gebruik van cryptocurrencies verder vereenvoudigen.

Lees ook: Frankrijks derde grootste bank lanceert eigen stablecoin

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven