Nieuws - Frankrijks derde grootste bank lanceert eigen stablecoin

Door Ted Maas

Frankrijks derde grootste bank lanceert eigen stablecoin

EUR CoinVertible stablecoin

De dochteronderneming van de Franse Société Générale, SG-Forge lanceert een eigen stablecoin op het Ethereum netwerk. Deze stablecoin zal gekoppeld zijn aan de euro.

EUR CoinVertible is de naam van de nieuwe stablecoin van SG-Forge, een gereguleerde dochteronderneming van de Franse Société Générale-groep. De nieuwe munt, met de ticker EURCV, is gebaseerd op de Ethereum blockchain en is gekoppeld aan de euro. Het bedrijf kondigde dit aan in een persbericht op 20 april. Met het nieuwe product wil de financiële dienstverlener de "kloof tussen de traditionele kapitaalmarkten en het ecosysteem van digitale activa" dichten. Om deze reden is de toegang tot EUR CoinVertible beperkt tot institutionele beleggers die door de Société Générale Groep zijn toegelaten.

EU-verordening MiCA meegenomen

In dit opzicht maakt de nieuwe stablecoin deel uit van de strategie van Société Générale om digitale activa te ontwikkelen in een "veilig en transparant kader voor institutionele beleggers" dat "volledig in overeenstemming is met de bank- en regelgevingsnormen". De EUR CoinVertible is ook afgestemd op de komende Europese regelgeving inzake digitale activa (MiCA).

Bovendien verzekert het bedrijf de "volledige scheiding" tussen de fondsen van het bedrijf en de fondsen van de stablecoin. Om een zo groot mogelijk aantal gebruikers te genereren, kondigde SG-Forge aan dat het zal samenwerken met "gerenommeerde beurzen" voor digitale activa en "betrouwbare platformen van derden".

Jean-Marc Stenger, Chief Executive Officer bij SG-FORGE: "Digitale activa met stabilisatiemechanismen - d.w.z. stablecoins – die rekening houden met de structuur van banken zullen belangrijk zijn om het vertrouwen in het binnenlandse crypto-ecosysteem te vergroten. Activa die ontworpen zijn in overeenstemming met het regelgevingskader kunnen bijdragen aan de aanpassing van cryptocurrencies. De angst van institutionele beleggers voor contact met de cryptosector zal worden verminderd" aldus Stenger.  Voor meer details over het concept van de EUR CoinVertible, kan je hier de whitepaper lezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven