Nieuws - Onrust over eerste stemronde Arbitrum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Onrust over eerste stemronde Arbitrum

Arbitrum (ARB)
Onrust over eerste stemronde Arbitrum

Als gevolg van het tumult rond een stemming over de populaire Layer 2-schalingsoplossing Arbitrum is de koers van ARB in het weekend snel gedaald.

De lancering van de ARB-token enkele weken geleden moest zorgen voor een gedecentraliseerd bestuur van Arbitrum. Echter, direct bij de eerste community vote waren er massale klachten en beschuldigingen van corruptie.

Het AIP-1 voorstel van het management team voorzag onder andere dat ze 750 miljoen ARB tokens aan zichzelf zouden uitbetalen. Volgens hun eigen verklaringen was dit om projecten te subsidiëren en "administratieve kosten" te dekken.

Hoewel 78% van de gemeenschap dit afwees, drukte de Stichting het voorstel door. Zoals een lid van de leiding verklaarde, was de verkiezing bedoeld als "slechts een formaliteit". De beslissingen waren dus al van tevoren genomen.

De actie leidde onvermijdelijk tot protesten uit de gelederen van de Arbitrum-aanhangers. Sommige leden daarvan beschuldigden de Stichting van corruptie en verklaarden het gedecentraliseerde bestuur van het project nu al tot mislukking.

Arbitrum bevestigde kort daarna dat er al 10 miljoen als ARB tokens waren verkocht voor genoemde doeleinden. In dezelfde tweet rechtvaardigde de Stichting ook zijn besluit. Investeerders stemden vervolgens met hun tokens. Als gevolg van de onrust kelderde de prijs van de ARB token met meer dan 10%.

In reactie daarop verklaarde de Arbitrum Foundation gisteren dat er een nieuwe verkiezing zou komen. Het uitgebreide AIP-1 voorstel zou worden opgedeeld in verschillende kleinere verkiezingen.

Daarnaast zou de verkoop van tien miljoen tokens doorgaan, maar er waren geen verdere verkopen gepland, zei de stichting in een tweet. Met de aankondiging van de nieuwe verkiezing herstelde ook de ARB-koers zich voorlopig enigszins.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven