Nieuws - OneCoin zwendel: Is de cryptokoningin vermoord door haar eigen bodyguard?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

OneCoin zwendel: Is de cryptokoningin vermoord door haar eigen bodyguard?

Scams, criminaliteit en fraude
OneCoin zwendel: Is de cryptokoningin vermoord door haar eigen bodyguard?

De leider van OneCoin kan al jaren dood zijn. De bewijzen voor het bloedige einde van de cryptokoningin stapelen zich op. Wat zit erachter?

Ruja Ignatova, bekend als de Cryptokoningin, is de enige vrouw op de lijst van de FBI met de tien meest gezochte criminelen. Nadat het OneCoin-schandaal, een van de grootste cryptoschandalen in de geschiedenis, aan het licht kwam, verdween ze spoorloos in november 2017.

Nu zijn er steeds meer aanwijzingen dat de 40-jarige Bulgaarse vrouw mogelijk is vermoord.

Volgens een insider betaalde het OneCoin meesterbrein hem ongeveer 100.000 USD per maand voor haar beveiliging. De media-aandacht kan echter te veel zijn geworden voor de mysterieuze man uit de onderwereld.

"Bepaalde mensen moesten worden verwijderd omdat ze te veel wisten. Het was een soort openbare executie die meer op een aangifte leek. Wees voorzichtig met wie je omgaat," vertelde een Bulgaarse onderzoeksjournalist aan de BBC.

Blijkbaar wilde de drugssmokkelaar niet langer geassocieerd worden met de OneCoin zwendel. In het rapport van een politie-informant staat dat Ruja Ignatova na haar moord in stukken is gehakt en dat haar afzonderlijke delen zijn weggegooid in de Middellandse Zee.

In Bulgarije heeft "Taki", zoals de drugsbaron bekend staat, een status vergelijkbaar met El Chapo of Pablo Escobar. Hij wordt ervan verdacht het hoofd te zijn van een Bulgaarse maffia-organisatie. Het is echter nooit bewezen dat hij en zijn handlangers een misdaad hebben gepleegd.

Tot nu toe is het allemaal gissen. De Cryptokoningin zou ook nog in leven kunnen zijn. Er wordt gespeculeerd dat zij en Taki in Dubai wonen. Ze zou meer dan 230.000 Bitcoin bezitten als gevolg van de OneCoin-zwendel.

OneCoin was een Ponzi-oplichting gevestigd in Bulgarije die actief was tussen 2014 en 2018. De oplichters beloofden enorme winsten, een gegarandeerd rendement en brachten hun cryptoproject op de markt als een "Bitcoin-killer".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven