Nieuws - Ondanks miljardenverlies: Mark Zuckerberg blijft optimistisch

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ondanks miljardenverlies: Mark Zuckerberg blijft optimistisch

Metaverse
Ondanks miljardenverlies: Mark Zuckerberg blijft optimistisch

In het eerste kwartaal heeft de Metaverse-divisie van het bedrijf Meta 4 miljard dollar verloren. Meta CEO Mark Zuckerberg blijft echter vol vertrouwen.

Op 26 april publiceerde Meta (Facebook) zijn winstrapport over het eerste kwartaal van 2023. De Metaverse-divisie van het bedrijf, Reality Labs, boekte een verlies van 3,99 miljard dollar. In een persbericht gaf Mark Zuckerberg commentaar op de toekomstige strategie: "We richten ons al jaren op zowel AI als de Metaverse, en zullen ons op beide blijven richten."

"We verwachten dat de operationele verliezen van Reality Labs in 2023 op jaarbasis zullen toenemen," vervolgde de verklaring.

Het bouwen van de Metaverse is echter een langetermijnproject, zei Zuckerberg. Om de visie vooruit te stuwen, vertrouwt Meta meer op kunstmatige intelligentie om zijn plannen uit te voeren. Of het Metaverse prestigeproject "Horizon Worlds" in 2023 succesvol zal zijn, valt nog te bezien. Tot nu toe is de belangstelling gering.

De totale inkomsten van het bedrijf in het eerste kwartaal van 2023 liggen rond de 28,65 miljard dollar, beter dan voorspeld. De aandelenkoers van Meta steeg tussentijds met 12 procent in de nabeurshandel. Na een gemengd afgelopen jaar werd Meta gedwongen te snijden in het personeel: 11.000 werknemers moesten vertrekken. Ook de cryptosector kampte met een golf van ontslagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven