Nieuws - Mark Zuckerberg optimistisch ondanks miljardenverlies Metaverse

Door Ted Maas

Mark Zuckerberg optimistisch ondanks miljardenverlies Metaverse

Metaverse
Metaverse verlies

De verliezen van Meta's Reality Labs divisie zijn vorig jaar aanzienlijk toegenomen. Dit blijkt uit het winstverslag van het bedrijf. Mark Zuckerberg is echter optimistisch: 2023 moet het "jaar van efficiëntie" worden.

Volgens het rapport meldt Reality Labs een verlies van 13,7 miljard dollar in 2022, tegen 10,2 miljard dollar in het jaar daarvoor. "Bij Reality Labs verwachten we dat onze verliezen over het hele jaar in 2023 zullen toenemen", aldus Susan Li, CFO van Meta. Vanwege de "kansen op lange termijn" zal het team echter doorgaan met "zinvolle investeringen op dit gebied".

Ook CEO Mark Zuckerberg is optimistisch ondanks het grote verlies. In een persbericht zegt hij: "Ons managementthema voor 2023 is het 'Jaar van efficiëntie' en we zijn erop gericht een sterkere en flexibelere organisatie te worden." Of het Metaverse prestige project "Horizon Worlds" succesvol zal zijn in 2023 valt nog te bezien. Tot nu toe is de belangstelling gering.

Na een slecht derde kwartaal moest Meta het personeel inkrimpen: 11.000 werknemers moesten vertrekken. Ook de cryptosector kampt met grote ontslaggolven in deze periode. De totale omzet van het bedrijf in het vierde kwartaal van 2022 ligt rond de 32,17 miljard dollar, wat weer beter is dan de eerste voorspellingen.

Meta's (META) aandeel steeg een goede 20 procent in de middaghandel. De aangekondigde aandeleninkoop van 40 miljard dollar kan de koers hebben aangewakkerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven