Nieuws - Ommekeer voor Mark Zuckerberg's Metaverse?

Door Luc Vesters

Ommekeer voor Mark Zuckerberg's Metaverse?

Ommekeer voor Mark Zuckerberg's Metaverse?

Meta heeft gisteren, 1 februari, de resultaten voor het vierde kwartaal gepubliceerd. Ondanks sterke verkoopcijfers maakt de Metaverse divisie Reality Labs nog steeds aanzienlijke verliezen.

Tussen september en december 2023 verloor Meta ongeveer 4,65 miljard US dollar via Reality Labs. Vorig jaar als geheel genereerde de afdeling een verlies van maar liefst 16,1 miljard dollar, een stijging van 17,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Toch viert Meta een succes: met een totale omzet van 1,1 miljard US dollar was Q4 het meest succesvolle kwartaal voor de Metaverse divisie tot nu toe.

Meta CEO Mark Zuckerberg is ook vol vertrouwen over het nieuwe jaar. "We hebben grote vooruitgang geboekt met onze visie om AI en de metaverse vooruit te helpen," zegt hij, waarmee hij de miljardenuitgaven rechtvaardigt. De totale omzet van het bedrijf bedroeg in het vierde kwartaal van 2023 ongeveer 40,1 miljard dollar, 25 procent meer dan in 2022.

Als gevolg hiervan steeg de aandelenkoers van Meta met 14 procent in de nabeurshandel en noteerde op het moment van schrijven USD 365.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven