Nieuws - Meta moet zich verantwoorden over crypto-plannen

Door Luc Vesters

Meta moet zich verantwoorden over crypto-plannen

VS
Wet en regelgeving
Meta moet zich verantwoorden over crypto-plannen

Het Democratische Congreslid Maxine Waters heeft maandag een bezorgde brief gestuurd naar Meta CEO Mark Zuckerberg en COO Javier Olivan. Ze eist antwoorden van het bedrijf over wat er gepland is met vijf handelsmerkaanvragen die gerelateerd zijn aan digitale activa.

Haar initiatief is in eerste instantie verrassend omdat de aanvragen dateren van vorig jaar. De 85-jarige politica uit Californië is echter al lang een criticus van big tech en was in het verleden een belangrijke tegenstander van Meta's pogingen op de cryptomarkt.

De vijf voorstellen van Meta gaan over projecten zoals een online netwerkdienst die het uitwisselen van digitale valuta mogelijk maakt, de ontwikkeling van blockchain-gerelateerde software en de handel in cryptocurrency.

Waters stelde vragen over de geplande projecten en wil weten of Meta van plan is om een betaalplatform te lanceren dat cryptocurrencies ondersteunt. Het congreslid specificeerde geen tijdsbestek voor een antwoord.

Nieuwe crypto plannen van Zuckerberg lijken experts onwaarschijnlijk. Het Libra stablecoin plan uit 2019 werd immers al de nek omgedraaid door de regelgevende instanties en later werd ook het Diem project, dat toen toch al kleiner was, stopgezet.

Zelfs de goedkeuring van een handelsmerk of een patent zou geen daadwerkelijke implementatie door Meta betekenen. Het kan een indirecte boodschap zijn aan Meta en big tech in het algemeen: "Kijk uit wat je doet, want we hebben een oogje op je."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven