Nieuws - Nike lanceert NFT sneaker hunt in Fortnite

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Nike lanceert NFT sneaker hunt in Fortnite

NFT
Nike lanceert, NFT sneaker hunt in Fortnite

Fortnite-spelers opgelet: Nike's NFT-ondersteunde sneaker hunt komt vandaag online. De modefabrikant zet hiermee een grote stap richting Web3.

Iedereen die vandaag op 20 juni, inlogt in Fortnite maakt kans om mee te doen aan een "ultieme sneaker hunt" van Nike. De modefabrikant deelde alvast een korte teaser op Twitter.

Nike heeft weinig bekendgemaakt over de aankomende jacht. Op sociale media wordt echter gespeculeerd over het eigen gamingplatform van Nike. Met de actie pusht het Amerikaanse bedrijf de adoptie van Web3 verder. Fortnite heeft ondertussen al meer dan 242,9 miljoen actieve spelers, volgens de gegevens van Active Player.

Nike zet koers in de NFT industrie

Voor Nike en de NFT-industrie is de samenwerking met fortnite is al de tweede grote stap die het bedrijf zet. In begin juni kondigde het bedrijf ook een samenwerking aan met "FIFA"-uitgever EA SPORTS. En in november 2022 lanceerde Nike zijn eigen Web3-platform .SWOOSH, waarop de op Polygon gebaseerde NFT-producten worden aangeboden.

Directe concurrent Adidas lanceerde onlangs ook een NFT-collectie. Nike is een van de topmerken in de NFT-sector, samen met Adidas en Gucci, volgens de gegevens van Dune Analytics.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven