Nieuws - Belangrijke NFT mijlpaal: EA SPORTS integreert Nike NFT's in videogames

Door Ted Maas

Belangrijke NFT mijlpaal: EA SPORTS integreert Nike NFT's in videogames

Belangrijke NFT mijlpaal: EA SPORTS integreert Nike NFT's in videogames

Videogame gigant EA SPORTS en Nike Virtual Studios kondigden op 1 juni een samenwerking aan. In de komende maanden zullen de "virtuele .SWOOSH-creaties" van Nike worden geïntegreerd in de werelden van de gameontwikkelaar. Een grote stap voor de NFT-sector.

Nike's nieuwe samenwerking met EA SPORTS is gericht op het creëren van "nieuwe ervaringen" en het openen van "nieuwe niveaus binnen het EA SPORTS ecosysteem", aldus het persbericht. EA SPORTS en Nike zijn van plan om een aantal virtuele .SWOOSH-creaties beschikbaar te maken in toekomstige EA SPORTS-titels, waardoor spelers "unieke nieuwe mogelijkheden voor zelfexpressie" krijgen, aldus de verklaring.

Alle buzzwords daargelaten, het is nog niet bekend in welke games de NFT's geïntegreerd zullen worden. Het is logisch dat NFT's aanpasbare add-ons zijn die spelers kunnen kopen om hun personage in de game visueel te veranderen. Een voorbeeld hiervan zijn de voetbalschoenen in EA’s nieuwe voetbalspel.

Nike onthulde zijn .swoosh NFT-platform voor het eerst in november 2022. Op 15 mei bracht het platform zijn eerste NFT-collectie uit. Een lijn virtuele schoenen met de naam Our Force 1. De integratie van NFT's in de game-economie van EA SPORTS is een grote stap in de richting van mainstream adoptie. De sporttak van uitgeversgigant EA distribueert gameseries zoals Fifa, Madden en NBA, die elk jaar miljoenen spelers trekken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven