Nieuws - Nieuwe Solana Memecoin stijgt heftig

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Nieuwe Solana Memecoin stijgt heftig

Solana (SOL)
Altcoins
Nieuwe Solana Memecoin, stijgt heftig

Binnen 24 uur stijgt BONK naar driedubbele cijfers en lijkt ook Solana's zijn herstel te hebben aangewakkerd. Hoe lang zal deze nieuwe hype duren?

Sommige mensen voelen zich teruggevoerd naar de tijd van de Memecoin-hype als ze de cijfers zien. De furieuze start van een nieuwe Memecoin op Solana doet sterk denken aan de manie rond Dogecoin en Shiba Inu van ruim twee jaar geleden.

BONK is de naam van de nieuwe token puppy, die net als zijn vorige versies is te herleiden naar het Shiba Inu hondenras. Iets meer dan een week na de lancering is de coin met 1.300 procent gestegen - 100 procent alleen al in de afgelopen 24 uur.

Nu ligt het project op koers voor crypto's Top 100. Het recept voor succes naast de hype is nu bekend. Een absurd laag prijslabel (momenteel vijf nullen achter de komma). En een absurd hoog totaal tokenaanbod, waarvan de helft via airdrop direct werd uitgedeeld aan gemeenschapsleden en houders van verschillende Solana NFT's.

De penning lijkt echter goed te worden ontvangen. Verschillende projecten op de Solana blockchain integreren al de Memecoin, bijvoorbeeld voor betalingen van NFT's. Gisteren werd ook een opmerkelijk on-chain record gevestigd: BONK registreerde meer actieve wallets dan de hele Polygon blockchain.

Hoe lang de hype zal duren valt nog te bezien. Zodra de waanzin zijn loop neemt, zijn de krachten die aan het werk zijn onvoorspelbaar - zelfs in tegenovergestelde richting. Want naast het toch al volatiele karakter van memecoin zou de ijzige cryptowinter er ook voor kunnen zorgen dat de opkomende hype doet stilleggen.  

Solana's beste vriend

De nieuwe hondencoin lijkt in ieder geval zijn thuisblockchain Solana goed te dienen. Omdat het grote transactievolume een grote vraag naar SOL genereert. Vanaf vandaag staat de koers weer in de dubbele cijfers en heeft hij voor het eerst sinds Kerstmis de twaalf dollar overtroffen.

De recente activiteit vanaf de wallets van FTX, Alameda Research en misschien zelfs Sam Bankman-Fried zelf kan erop wijzen dat hun enorme SOL-bezittingen de afgelopen weken zijn verkocht. Of misschien verloren investeerders, ontwikkelaars en leden van de gemeenschap gewoon het vertrouwen in de coin.

Reden te meer waarom de koerssprong met dubbele cijfers van vandaag voor velen van u zeker een opluchting is. Nu kunnen we zien of dit een klassieke bear market rally is of dat de coin kan blijven herstellen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven