Nieuws - Nieuwe ontslaggolf bij Dapper Labs

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Nieuwe ontslaggolf bij Dapper Labs

NFT
Nieuwe ontslaggolf, bij Dapper Labs

Voor de derde keer ontslaat Dapper Labs, een bedrijf gespecialiseerd in de NFT-sector, nog meer werknemers. De golf ontslagen komen door de volgende redenen.

In minder dan een jaar tijd heeft Dapper Labs nu voor de derde keer een nieuwe ontslaggolf in gang gezet. In totaal moeten nu 51 werknemers het bedrijf verlaten, wat neer komt op ongeveer 12 procent van het huidige personeelsbestand.

Bij de eerste ontslagronde, in november 2022, nam het bedrijf afscheid van 22 procent van het personeel. In de tweede ronde, in februari van dit jaar, was dat 20 procent. Zoals de CEO van Dapper Labs, Roham Gharegozlou, in een Twitter-post liet weten, vallen onder de ontslagen ook veel hooggeplaatste werknemers. Er wordt een lijst met namen gepubliceerd zodat de werknemers snel elders geplaatst kunnen worden.

Handelsvolume NFT's sterk gedaald

Gezien de malaise op de NFT-markt zijn de kostenbesparende maatregelen niet verrassend. Zo zijn de handelsvolumes van NFT's de afgelopen maanden sterk gedaald. Ook de prijzen voor NFT's zijn gekelderd als gevolg van een overaanbod. Voor de NFT-pionier gaat de huidige situatie dan ook gepaard met scherpe omzetdalingen. Zo werd Dapper Labs vooral bekend door zijn Crypto Kitties en NBA Top Shot collecties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven