Nieuws - Nieuwe achtergrondinformatie over de "X Payments App"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nieuwe achtergrondinformatie over de "X Payments App"

Wallets en Whales
Nieuwe achtergrondinformatie over de "X Payments App"

Plannen om van X de "app voor alles" te maken, omvatten blijkbaar ook betalingen en een speciale portemonnee die zal functioneren als een bankrekening, zo blijkt uit nieuwe informatie.

Gebruikers van de sociale mediadienst X (voorheen Twitter) zouden binnenkort betalingen kunnen verrichten en rente kunnen verdienen. Dit blijkt uit nieuwe verklaringen van de chief security officer van X Payments.

Christopher Stanley legde op X uit dat er naast een fooienfunctie ook een portemonnee wordt gepland waarmee geld naar andere X Payments-gebruikers kan worden gestuurd.

Verdere ontwikkelingen zijn volgens Stanley de mogelijkheid om online en in winkels te betalen met de app en zelfs rente te verdienen over het gestorte geld.

"Als je een prikkel hebt om je geld uit ons systeem te halen, dan hebben we gefaald. Je zou nooit je geld moeten hoeven weghalen omdat je alles op ons platform zou moeten kunnen doen," vervolgde hij.

Nog maar een paar dagen geleden kreeg X nog meer licenties als betaaldienstverlener in de Amerikaanse staten Tennessee en Nevada. Hiermee komt de lijst van staten waarin X als geldtransporteur mag opereren op 25.

De introductie van het X-Payments profiel aan het begin van het jaar leidde tot speculaties over mogelijke cryptoadoptie op het platform. De baas van het platform, Elon Musk, heeft zich in het verleden ontpopt als fan van Dogecoin. Er gingen daarom geruchten over Memecoin als mogelijke valuta voor de nieuwe betaaldienst.

Er werd echter geen melding gemaakt van crypto-integratie in de laatste update.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven