Nieuws - Nieuw "Payments" profiel van X zorgt voor speculatie crypto-adoptie

Door Ted Maas

Nieuw "Payments" profiel van X zorgt voor speculatie crypto-adoptie

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Crypto-acceptatie
Nieuw "Payments" profiel van X zorgt voor speculatie crypto-adoptie

X wil een erkende aanbieder van betalingsdiensten worden, zoals Musk eerder heeft aangegeven. Betekent dit ook het begin van cryptobetalingen op Twitter/X en dus massa-adoptie?

Sinds een paar dagen is er een officieel profiel voor betalingen (Payments - @XPayments) beschikbaar op het sociale mediaplatform X. Dit voedt opnieuw de speculatie over de integratie van cryptocurrencies op het platform. Sinds de overname in oktober 2023 heeft Elon Musk, CEO van X, herhaaldelijk aangegeven dat hij het platform wil omvormen tot een "app voor alles".

In augustus 2023 kreeg Musk's bedrijf hiervoor een licentie, die de weg zou kunnen vrijmaken voor alle betalingen, waaronder crypto. Volgens Musk zelf verwacht hij halverwege dit jaar een betaalfunctie. Gezien Musk zijn geschiedenis met de cryptosector zouden digitale valuta ook een mogelijkheid kunnen zijn, hoewel daar nog geen officiële mededeling van is gemaakt.

Het is geen geheim dat Musk fan is van DOGE. De ondernemer was ook al lang voorstander van Bitcoin en verkocht zelfs Teslas voor Bitcoin. De laatste tijd spreekt de rijkste man ter wereld steeds minder over crypto, al zou dit ook te maken kunnen hebben met zijn beschuldingen met betrekking tot marktmanipulatie.

Deze speculatie over crypto-integratie, heeft ook effect op de markten. Zo stegen de memecoins DOGE en SHIB met 20 procent kort nadat het nieuwe profiel werd aangekondigd. Beide hebben sindsdien echter het grootste deel van hun winst weer ingeleverd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven