Nieuws - Nieuw Ripple onderzoek: de toekomst van tokenization

Door Ted Maas

Nieuw Ripple onderzoek: de toekomst van tokenization

Nieuw Ripple onderzoek: de toekomst van tokenization

Ripple Labs heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd dat dat dieper duikt in het potentieel van tokenization en het aanjagen van wereldwijde innovatie.

Belangrijkste bevindingen: Het rapport belicht een significante verschuiving in de mindset van financiële instituties, waarbij een verbazingwekkende 63% aangeeft zeer geïnteresseerd te zijn in het gebruik van tokenization als katalysator voor innovatie in de komende drie jaar.

Bovendien vroeg het onderzoek welke activa het meest zouden profiteren van tokenization. Online securtiy en databeschermingstools kwamen als koplopers naar voren en trokken de aandacht van 63% van de respondenten. Aandelen, een essentieel onderdeel van het financiële domein, kregen met 50% ook aanzienlijke belangstelling.

De impact van tokenization biedt meerdere use cases volgens het onderzoek. Voor financiële instellingen is de aantrekkingskracht bijzonder groot, met een opmerkelijke 82% die tokenization in overweging neemt voor zowel de publieke aandelenhandel als de private aandelenhandel. Ondernemingen, aan de andere kant, voelen meer ‘belevingservaring’, met 67% interesse in tokenization voor de metaverse en 51% voor toegang tot unieke evenementen.

Het rapport onthult verder een reeks tastbare voordelen die tokenization met zich meebrengt. Van oneindige toegang tot alle markten, waardoor transacties 24 uur per dag mogelijk zijn, tot verhoogde financiële flexibiliteit. Verbeterde beveiliging en privacymechanismen, die inherent zijn aan tokenization, zullen het vertrouwen in transacties vergroten, terwijl efficiëntie en automatisering de operaties zullen stroomlijnen en de algehele productiviteit zullen verbeteren.

Terwijl tokenization aan kracht wint, richt het rapport de schijnwerpers op de dreigende toename in de adoptie van digitale activa. Een overweldigende 80% of meer van de wereldwijde financiële leiders is van plan om cryptocurrencies, CBDC's en stablecoins te integreren in de komende drie jaar. Met name cryptocurrencies komen naar voren als de favoriete tools om aan zakelijke behoeften te voldoen, en overtreffen traditionele valuta's, CBDC's en stablecoins op het gebied van van vertrouwen en potentie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven