Nieuws - President Ripple: Op deze manier gaat Ripple groeien

Door Luc Vesters

President Ripple: Op deze manier gaat Ripple groeien

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
President Ripple: Op deze manier gaat Ripple groeien

Ripple kan weer terugkeren op de Amerikaanse markt na een gemengde uitspraak in de recente rechtszaak met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). In een interview sprak Ripple President Monica Long over de gedeeltelijke overwinning van het bedrijf in de rechtszaak en benadrukte dat veel van de groei van Ripple buiten de VS plaatsvindt, in regio's waar een duidelijk regelgevend kader voor cryptocurrencies bestaat.

Het VK, Europa, Singapore en Dubai werden genoemd als rechtsgebieden die duidelijke kaders en regels hebben opgesteld voor cryptocurrencies, wat heeft geresulteerd in aanzienlijke groei in deze regio's, met name op het gebied van betalingen.

Het VK is een belangrijke hub voor fintech en Ripple wil daar investeren, in lijn met de ambitie van het VK om een crypto-hub te worden met specifieke regelgeving voor cryptobedrijven. De aanwezigheid van Ripple in Londen is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid. Ripple heeft ook een groot klantenbestand in heel Europa en het Midden-Oosten.

Naast Europa en het Midden-Oosten heeft Ripple ook groei gezien in Azië en Latijns-Amerika. Long vermeldt dat met name Latijns-Amerika "in de lift zit" voor Ripple, met een belangrijk kantoor in Sao Paulo. Ripple's activiteiten in deze regio's hebben ook bijgedragen aan de totale groei van het bedrijf.

De uitspraak van de rechtbank biedt Ripple de mogelijkheid om weer terug te keren naar de Amerikaanse markt, maar het bedrijf zal blijven uitbreiden en groeien in andere regio's die een duidelijk regelgevend kader bieden voor cryptocurrencies. Met haar groeiende aanwezigheid in het VK, Europa, Singapore, Dubai, Azië, Latijns-Amerika en elders, blijft Ripple een toonaangevende speler in de wereld van cryptocurrencies en betalingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven