Nieuws - NFT's en Bitcoin? Dat gaat voor veel mensen niet samen

Door Luc Vesters

NFT's en Bitcoin? Dat gaat voor veel mensen niet samen

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
DeFi
NFT's en Bitcoin

Met de introductie van het Ordinals-protocol komen NFT's naar de Bitcoin-blockchain. Volgens Ordinals-oprichter Casey Rodarmor stelt zijn protocol gebruikers in staat om "willekeurige inhoud, zoals tekst of afbeeldingen, toe te wijzen aan specifieke Satoshis" en zo "digitale kunstwerken" te creëren.

Het nieuwe protocol heeft een eeuwenoud debat op gang gebracht over de vraag of Bitcoin gebruikt moet worden voor niet-financiële doeleinden. Al in 2010 verklaarde de pseudonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto dat een dergelijk "proof-of-work-systeem niet schaalbaar is". Tegenstanders van het protocol vinden dat het project Bitcoin-blocks overvol kan maken en de transactiekosten omhoog kan jagen.

Rodarmor is het daar niet mee eens. Hij legt uit aan Coindesk , "Het fee mechanisme van Bitcoin is gebaseerd op basis van hoe waardevol de transactie voor hen is om uit te voeren".

Of Ordinals succesvol zal zijn valt nog te bezien. Geïnteresseerden gebruiken het protocol echter al om digitale inscripties aan transacties te koppelen. Het mainnet schaalt extreem traag met slechts zeven transacties per seconde. NFT's, smart contracts en DeFi toepassingen zijn daarom nauwelijks gangbaar. Onlangs heeft Internet Computer (ICP) echter de implementatie op Bitcoin als een laag 2 blockchain aangekondigd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven