Nieuws - Smart Contracts, DeFi en Yield Farming op Bitcoin?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Smart Contracts, DeFi en Yield Farming op Bitcoin?

Smart Contracts, DeFi en Yield Farming, op Bitcoin?

Met de integratie van Internet Computers (ICP) in het Bitcoin Mainnet komen functies als Smart Contracts, DeFi en Yield Farming.

De DFINITY Foundation, die bijdraagt aan de ontwikkeling van Internet Computer (ICP), heeft haar integratie in het Bitcoin mainnet aangekondigd. In het bijbehorende persbericht staat: "Internet Computer functioneert nu als Layer-2 voor Bitcoin. Smart contracts kunnen worden bewaard, verzonden en ontvangen zonder het gebruik van een blockchainbridge." Dit is om een "vertrouwde basis te bieden voor verschillende DeFi en Web3 toepassingen die Bitcoin proberen te coderen", aldus het bedrijf.

Intergratie als game changer voor de industrie

Manu Drijvers, directeur technologie bij de DFINITY Foundation, ziet de integratie als een "echte game changer voor de industrie." Volgens het rapport zou de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie gebruikt kunnen worden met DeFi activiteiten zoals yield farming of lending. Terwijl bridged en warpped Bitcoin daarmee overbodig zouden worden, werkt DFINITY aan de zogenaamde chain-key Bitcoin (ckBTC), die fungeert als een "local ledger". Met de integratie komt de "ICP-ontwikkelaarsgemeenschap tegemoet aan een langdurige sterke vraag", vervolgt zij. Het idee om Bitcoin te verbinden met andere crypto-toepassingen is niet nieuw. Lightning Labs heeft met de Taro-versie al stablecoins beschikbaar gemaakt op Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven