Nieuws - Nasdaq: Crypto custody gepland voor dit jaar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nasdaq: Crypto custody gepland voor dit jaar

VS
Crypto-acceptatie
Nasdaq: Crypto custody gepland voor dit jaar

Na de recente faillissementen probeert de beursgroep Nasdaq nu ook in de voetsporen van crypto-tussenpersonen te treden.

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq plant al enige tijd de introductie van een aantal crypto custody's. Nu lijkt het ineens heel snel te gaan. Volgens een rapport van Bloomberg worden de diensten al in het tweede kwartaal van dit jaar geïntroduceerd.

Na het omvallen van verschillende voor de cryptosector belangrijke banken en exchanges ontbreken nu belangrijke financiële infrastructuren om over te stappen van FIAT naar cryptocurrencies. Vooral voor institutionele beleggers.

Het hoofd van Nasdaq Digital Assets, Ira Auerbach, zei in een interview dat de beursgroep "full steam ahead" hard aan het werk is om alle noodzakelijke technische infrastructuur en regelgevende goedkeuringen te verkrijgen.

Het aanbieden van custody diensten voor Bitcoin en Ethereum zal de "eerste stap" zijn in het opbouwen van een "breed scala aan diensten" voor de digitale activa.

Naast Nasdaq proberen ook andere financiële dienstverleners het ontstane gat te vullen. Onder hen bijvoorbeeld BNY-Mellon of de Franse financiële reus BNP Paribas. Ook vermogensbeheerder Fidelity lanceerde deze maand een crypto-app voor de handel in Bitcoin en Ethereum.

Na Fidelity zou Nasdaq nu de volgende grote Amerikaanse speler kunnen worden die zijn betrokkenheid bij de cryptosector vergroot.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven