Nieuws - Mt. Gox start met terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash

Door Zenz van der Wielen

Mt. Gox start met terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash

Mt. Gox start met terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash

Mt. Gox, de failliete crypto-exchange, kondigde vorige maand aan dat het in juli zou beginnen met Bitcoin terugbetalingen.

Op vrijdag maakte Mt. Gox bekend dat het is begonnen met het terugbetalen van klanten, waarmee een bijna 10 jaar durende wachttijd voor sommige gebruikers eindelijk ten einde komt.

Deze ooit toonaangevende crypto-exchange verwerkte in zijn hoogtepunt meer dan 70% van alle bitcoin (BTC) transacties wereldwijd. De exchange ging in 2014 failliet na een hack waarbij naar schatting 740.000 bitcoin verloren gingen.

Het nieuws van de terugbetalingen zorgde voor verkoopdruk op Bitcoin en de bredere cryptomarkt, nadat Mt. Gox vorige maand zijn voornemen had aangekondigd om in juli met de terugbetalingen te beginnen. "Mt. Gox verplaatste 47.228 BTC, wat het begin van hun terugbetalingsproces markeerde en enige marktangst veroorzaakte vanwege het potentiële grote verkoopvolume... Echter, het is belangrijk op te merken dat ondanks deze zorgen, de langetermijnimpact minder ernstig kan zijn naarmate de markt de verkoopdruk geleidelijk absorbeert," aldus Willy Chuang, COO van crypto-exchange WOO X.

Bitcoin kelderde eerder op de dag tot $54.000, het laagste niveau in vijf maanden. Deze vrije val leidde tot de liquidatie van meer dan $580 miljoen aan optimistische weddenschappen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven