Nieuws - MOON: Reddit coin keldert - wat is er gebeurd?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

MOON: Reddit coin keldert - wat is er gebeurd?

Altcoins
MOON: Reddit coin keldert, - wat is er gebeurd?

De koers van Moon, de cryptocurrency van de subreddit r/CryptoCurrency, is de afgelopen 24 uur met meer dan 85 procent gekelderd. Dit is waarom.

Geen goede ochtend voor beleggers in Reddit MOON. De MOON-prijs kelderde in de avonduren van 17 oktober en bevindt zich sindsdien tussen 0,024 en 0,031 Amerikaanse dollar. Dit betekent dat de cryptocurrency in de afgelopen 24 uur met 86 procent is gedaald. In de afgelopen zeven dagen resulteert dit in een verlies van 83 procent, en in de loop van 30 dagen zelfs bijna 90 procent.

MOON: Dit is waarom de Reddit coin is gecrasht

MOON is ontworpen als een community token voor een Reddit-gemeenschap van 6,5 miljoen mensen. Het is specifiek gericht op het subforum ("subreddit") /r/CryptoCurrencies, een community die bekend staat om zijn voorliefde voor zeer speculatieve investeringen.

Het oorspronkelijke idee was dat iedereen die bijdroeg aan de community MOON tokens ("community points") in ruil kon krijgen. Je kon ze bijvoorbeeld gebruiken om premium functies vrij te spelen of andere gebruikers te belonen voor zinvolle bijdragen. Het concept werkte aanvankelijk en de MOON-cursus had een succesvolle zes maanden. De Reddit cryptocurrency wist op 19 juli zijn all-time high van 0,65 US dollar te bereiken.

Maar gisteren kwam de schok voor Redditors: Reddit kondigde aan dat de Community Points met ingang van 8 november zouden worden stopgezet. Dit betekent dat de cryptocurrency zijn functie op het sociale netwerk zal verliezen. De redenering:

'Hoewel we een paar mogelijkheden zagen voor de toekomst van Community Points, zagen we geen [zinvolle] manier om het over het hele platform te schalen.'

/u/cozy_sheets, Reddit moderator

Reddit gemeenschap woedend

De reacties van de community op het besluit zijn navenant negatief. Sommigen klagen dat de gemeenschap niet werd betrokken bij de beslissing. Anderen klagen over de top-down mentaliteit en spelen met het idee om de community de rug toe te keren.

'Wat een lachertje van een beslissing. De Bear market duurt voort en ik denk dat het hier behoorlijk stil gaat worden.'

Reddit gebruiker /u/Noremacmate

Zelfs de moderators van de subreddit laten weten dat ze niet blij zijn met de beslissing van het management. Ze zijn dus van plan om de cryptocurrency te blijven gebruiken en eventueel in een andere context:

'We zijn van plan om zelfstandig door te gaan met Moons, ofwel door smart contracts te adopteren (indien mogelijk) of door een nieuw token 1:1 te droppen met de huidige tegoeden'. Hoe de oplossing eruit zal zien is op dit moment in de lucht en hangt af van een interne Reddit-beslissing, maar we bespreken dit graag met de gemeenschap en nemen samen een beslissing over hoe we verder gaan.'

Moderators van de subreddit /r/CryptoCurrency

Sommige Redditors vinden nog duidelijkere woorden en beschuldigen Reddit zelfs van een RugPull - een mening die ook op X weerklinkt.

Of Reddit er nu vandoor gaat met het geld van investeerders, zoals gebruikelijk is bij RugPulls, lijkt op dit moment niet het geval te zijn. Toch is het twijfelachtig of de koers van het MOON-aandeel zich zal herstellen van de huidige gebeurtenissen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven