Nieuws - Dogecoin kloon blijkt ‘rug pull’ te zijn

Door Ted Maas

Dogecoin kloon blijkt ‘rug pull’ te zijn

doge rip offs hacks

Dogemoon, Dogelon Mars, Dogefather, Dogeking en, voor de liefhebbers van frisdrank, Dogecola of Dogepepsi: de staart van Dogecoin, de populaire Memecoin met het aaibare Shiba Inu-ontwerp, is niet alleen lang. Maar ook zeer risicovol voor nieuwe beleggers. Er zitten vaak slimme oplichters achter de projecten. Het meest recente voorbeeld: Teddy Doge.

Dogecoin spin-off ontmaskerd 

De naam had een hint kunnen zijn, maar voor degene die twijfelde: Teddy Doge is de zoveelste zwendelcoin die is gebruikt om geld uit de zakken van mensen te kloppen en het rechtstreeks in de portemonnee van de eigenaren te storten.

De cryptocurrency is een klassieke rug pull gebleken, zoals PeckShieldAlert op Twitter aankondigde. Volgens het rapport zouden de ontwikkelaar of ontwikkelaars "het contract hebben gebruikt en een groot bedrag aan Teddy hebben overgemaakt, en vervolgens de prijs hebben gepompt en gedumpt". Intussen staat de token voor 99 procent in het rood.

Een lucratieve zaak: volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf heeft de fraudeur zich verrijkt met 10.000 BNB-tokens - het equivalent van 2,5 miljoen US dollar - en twee miljoen US dollar in de stablecoin BUSD.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven