Nieuws - Moet Robinhood zijn crypto-activiteiten opgeven?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Moet Robinhood zijn crypto-activiteiten opgeven?

Exchanges
Wet en regelgeving
Moet Robinhood zijn crypto-activiteiten opgeven?

In de nasleep van het hardhandig optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in de cryptoruimte, krijgt nu ook Robinhood een dagvaarding.

De Amerikaanse financiële dienstverlener Robinhood heeft van de Securities and Exchange Commission (SEC) een "onderzoeksdagvaarding" ontvangen betreffende de handel in crypto's, meldt Bloomberg.

Dit staat in het jaarverslag van Robinhood dat gisteren, maandag 27 februari, is gepubliceerd (pagina's 28 en 51-58). Volgens het rapport was de dagvaarding al in december vorig jaar uitgebracht - kort na de ineenstorting van de cryptobeurs FTX.

Het rapport zegt over de dagvaarding: "Als de SEC ... besluit dat cryptocurrencies die door ons platform worden ondersteund effecten zijn, zou die beslissing ons kunnen beletten om de handel in die cryptocurrencies te blijven toestaan."

In het kielzog van het optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen de crypto-ruimte, ontvangen steeds meer Beurzen dagvaardingen van de SEC. Zo ligt de uitgever van de Binance stablecoin BUSD, Paxos, momenteel onder vuur.

In het algemeen streeft de SEC ernaar om in de toekomst alleen "gekwalificeerde partijen" toe te staan om crypto-activa te bewaren voor de veiligheid van beleggers - de meerderheid van de crypto-platforms hoort daar niet bij volgens de SEC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven